четвъртък, 23 май 2013 г.

War

Същата битка, на същия фронт, само участниците са малко по-различни. Доброволно съм изпъчила гърди, за да бъда пронизана и то така, че да засегнат мускула в ляво. Без излишно дуелиране и без заблуди за противника.

Общо взето в битката за любовта- нищо ново. Раните са същите - (полу)смъртоносни. Лекарските екипи няма да стигнат навреме. И от реанимация няма нужда. И смисъл.

За последно, казвам си, си позволявам да изпускам приемането на вещества, подсилващи сърдечната система. Диагностика на души правят ли някъде?


събота, 18 май 2013 г.

На мястото до мен

Тръгвам си със свито сърце. С малко въпроси и без багажа на очакванията. Неговия часовник нося на лявата си ръка в знак на принадлежност към нещо, което взе да се размива пред очите ми. Нещото, което носи името НИЕ и което сме превърнали в СКОРОЩЕСИКУПИМСПАЛНЯ.

Странни сме да крачим хванати за ръка, когато той говори за себе си, а моите очи са пълни. А всеки ни вижда като двойка. Мъчно ми е, че изпуска ръката ми и се налага да гледаме филми отделно. Мъчно ми е, че половината от спалнята ми седи празна, защото той е зает да подрежда уж нашият свят. Трябва ми тук, сега, на кожа-под-пръстите-ми разстояние.

P.S. Ако непрекъснато ми се налага да се  боря за вниманитето ти, скоро със сигурност няма да имам потребност от него.